چرا باید از دندان های شیری مراقبت کنیم ؟
هر کودکی در کل باید بیست عدد دندان شیری در بیاورد . تعداد دندان شیری هر فک ده عدد خواهد بود . معمولا از شش ماهگی آغاز شده و تا سه سالگی ریشه های دندان ها تکمیل می شود . لزوم مراقبت از دندان های شیری، حفظ فضای لازم برای رشد دندان های دائمی وظیفه ی دندان های شیری است . در این مقاله قصد داریم به مطالبی نظیر ذیل بپردازیم .
- اهمیت نگهداری دندان شیری
- مراقبت از دندان دائمی
- مراقبت های بهداشتی دندان های دائمی
- نگهداری دندان شیری افتاده در خانه
- دندان شیری افتاده را چه کنیم
- اهمیت دندان شیری
- بانک نگهداری دندان شیری
- افتادن دندان شیری در 5 سالگی
اهمیت حفظ و مراقبت از دندان های شیری
افتادن زود هنگام دندان شیری جویدن، صحبت کردن و همچنین وسعت قوس دندانی را مشکل می کند . همچنین دندان های دائمی را در آینده نامرتب می کند و باید درمان ارتودنسی انجام شود . اگر دندان شیری مراقبت نشود عفونت ایجاد و گسترش پیدا می کند . پوسیدگی این دندان را باید سریع درمان کرد . عفونت دندان شیری، دندان های دائمی مجاور و بافت لثه نواحی دورتر را درگیر می کند . همچنین این عفونت وارد خون می شود و مشکلات زیادی را ایجاد می کند .
ترمیم دندان شیری کودکان
دندان های قدامی فک بالا اغلب بیشترین دندان های هستند که پوسیدگی های زودرس دوران کودکی تحت تاثیر قرار می گیرند . ضایعات اولیه به صورت نواحی سفید گچی در حاشیه لثه است که سریعا تغییر رنگ داده و گسترش پیدا می کند و منجر به درگیری زودرس عصب دندان می شود . این دندان ها اثر مهمی در زیبایی صورت داشته و همچنین از دست رفتن این دندان ها باعث موقعیت غیرطبیعی زبان، عدم تعادل عضلات، اختلالات تکلمی، ایجاد و گسترش عادات غیرتغذیه ای مانند مکیدن انگشت و عادات تنفسی دهانی می شود .
ترمیم دندان های قدامی کودکان با مواد همرنگ جایگزین علاوه بر حفظ زیبایی و کمک به شکل گیری اعتماد به نفس کودک به حفظ رژیم غذایی و صحبت کردن صحیح کودک نیز کمک شایانی می کند .
دکتر لیلا آذرنوش دندانپزشک اطفال ، با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری های دهان و دندان می پردازد. می توانید برای دریافت اطلاعات در این خصوص از دندانپزشک اطفال با شماره های ۰۲۱۲۲۶۱۵۴۰۲ – ۰۲۱۲۲۶۱۵۴۰۳ تماس حاصل نمایید. همچنین می توانید ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
اهمیت وجود دندان شیری
دندان شیری باید در یک زمان بماند و کار خود را انجام دهد و اگر زودتر از موعد دندان های شیری را بکشیم نظم و ترتیب دندان ها را برهم زدیم . اگر دندان های شیری را زیاد بکشیم، دندان دائمی زیرین کج می شود .
معمولا تا شش ماه زودتر را مجاز هستیم که دندان شیری را بکشیم . اگر دندانی شیری آبسه و عفونت کرده بود در این صورت مجبور هستیم که بکشیم ولی باید از فضا نگهدارنده ها به عنوان جایگزین استفاده شود . در این صورت آن فضا حفظ می شود و می توان آن دندان را حفظ کرد . پس این کار را انجام می دهیم تا کودک نیاز به ارتودنسی پیدا نکند .
پس بهتر است والدین توجه لازم به دندان های شیری کودک خود را داشته باشند و به آن رسیدگی کنند . در صورتی که پوسیدگی دارد آن را درمان کنند و تا زمان افتادن دندان شیری آن را حفظ کنند و در دهان باقی بماند تا از ایجاد اختلال پیشگیری شود .
برای کسب اطلاعات بیشتر به دندانپزشکی اطفال خوب در تهران مراجعه نمایید.
مطالب مرتبط با این مقاله:
- دندانپزشکی اطفال
- دندانپزشکی اطفال
- دندانپزشکی اطفال
- دندانپزشکی اطفال
- دندانپزشکی اطفال
- دندانپزشکی اطفال